friends

Saturday, July 23, 2011

jalan tar to jalan imbi

Last Thursday, my fren and I, Azza went to KL and to be precised, we went to Jalan TAR. dah kate tak lame lagi nak puasa so kami pun dgn semangatnya pergi lah memandu ke sana untuk habiskan duit yang takda.

The first thing we did was..., Azza fetched me in Seremban around 9 macam tu. Amek kau pagi2 lagi dah bgn bersemangat nak sopink. After that, we went to have breakfast at OT Senawang. Nak jalan jauh ni so kena lah bersarapan. Bekpest masing2 nak mamak style je. We had roti canai, roti telur kari kambing dan teh o ais limau. Dah kate melayu, wajib kot makan macam ni. Takkan pagi2 lagi nak minum fresh orange pulak kan.

So dgn perut yang kenyang dah berbekalkan google map yang Azza saved kat dalam phone die, kami pun memulakan perjalanan ke Jalan TAR. Perhh, macam nak p Alor Setar lah cuak die puii puii! Pagi2 macam ni Azza lah yang drive, sebab die semangat lagi tu. I pulak jadi co-pilot, keluar je tol Sg Besi tu menggelupur lah masing2 tgk google map tu. nasib baekk sgt lah senang. Actually, before this kalau I keluar prgi Sogo, mmg naik public transport. dapat pulak KTM from Seremban tu die straight je to Bank Negara. Tak payah tukar2 train or nak kena jalan macam nak naik Monorail to Times Square.

So dah sampai je tu, kami park dekat Sogo then jalan2 dalam sogo jap. Geram je tgk sogo nih pulak memanjang sale. ni sume yang menipiskan purse :-/. Biler dah sampai Jalan TAR tu, memang rambang mata lah kan. And and and! Azza successfully influenced me to buy these pashmina tudungs. Eh, sejak biler I pakai tudung I pun tak tahu tapi biler tgk member beli, I jadi nak bali jugak kan. So I managed to get these purple and maroon-brown pasmina. For me and my mum. Tak pasal je balik Dungun nnti kena belajar lilit2 tudung!
And also, I beli baju kurung! for raya lah of course. tapi baru dapat sepasang je. tu pun dah berape rat dah kot. Nanti bulan pose I nak balik awal lah for raya, dapat prgi TAR lagi, boleh shopping lagi :))

Eventhough kami dah macam orang-kaya-baru-yang-gayat-tak-pernah-pegang-duit dah spend byk gilerr kat TAR, we still managed to go to Times Square.yang ni I pulak drive. Okay nak tercabut jantung dah longgar lutut sebab jalan rj chulan tu biler nye tak busy kau cakap kat aku? nasib baik auto kalau tak aku surrender awal2 dah. jadi co-pilot je.


I bought this beg sebab I ada beli maxi dress black white also.


sikit je ni, sebab I rapat2 kan saf shopping bags ni :)

Dah habis shopping kat TS tu, we decided to blah dari KL awal sebab nak avoid jammed tima orang keluar office. So before 4.30 lagi kami dah keluar dari KL and heading Seremban via highway to Putrajaya. Since kereta tak banyk dapat lah reached Seremban around 6 macam tu. Then tak cukup with Jalan TAR adn TS, kitorang melahu kat Jusco pulak. Tak da motif pun sebenarnya. Just taknak balik rumah lagi je hahaha boleh tak bagi alasan macam tu :D.

At the end, 10 lebih gak sampai rumah sebab prgi pilah to have dinner with Awin and Ain. As always, nasi lemak ayam and teh o' ais limau. I just love you so much Pilah :))

2 comments:

miss wind_elena said...

wah wah. jgn nak shopping lg dah kat dungun. haha.

nabila riduan said...

hahah, aku brjimat cermat di sini :)