friends

Wednesday, October 13, 2010

hujan ohh hujan..!



start last week Dungun da mule kene hujan.., angin monsun nmpaknye sudah beralih ke 
pantai timur.., wawawa susah la cmni..,
nak g kelas cmne..?
nak klua makan kat Laila cmne..?
nak jemur baju cmne..?
tapi part yang HEAVEN is tidurrr..!!!
heaven weyhhh tdo time hujan..,
baik pagi, petang or malam..
mmg xkn g kelas la kan if hujan pgi2.., kelas burn cmtu jek..
if malam plak sedapppp gler tidurrr.., sejuk, gelap, dapat plak aritu siangnye
cam hell.., kelas pack, presentation, test, quiz lagi..,
penat sgttt..!!


so today is Wednesday.., ari budak part 3 ada KO.., walahaaa.!! sgt seronok finally KO habis jugak..,
3 sem dok g KO je even once a week pun msti malas sgt..
then tadi balik je dari KO, kawan aku yang Siti Solehah aka CT mintak tlg aku antar die g bus sten sbb die nak balik Kuantan arini., bus die pukul 6.45..,
so around 6 kitorang blah la dari KO tu, mintak permission untuk cabut awal..
the mase otw to station bus tu, aku ikut jalan pantai..,
perhh.! da la hujan renyai2, then laut mengganas jugak la..,
nmpak dalam sgt, n ombak lagi,, fuhh mmg boley get carried away by all that..!
tettt.!! ini da zack n cody ni xkan dorang surfing kat teluk lipat kot..??

then even hujan renyai2 pun itu tidak sama sekali mejadi penghalang kepada anak2  muda Dungun untuk menjalankan riadah petang mereka..!! ecewahh..!! tdi mase otw tu ade gak la tnmpak a few teams tgh main beach volleyball kat pntai Teluk Lipat tu. perhh.! mase tgk nmpak dorang main tu ase cm nak join sekali jekk.
nmpak best semacam jek siottt..!! (p/s sume jodoh der..!!)
pasir xmsuk mata ke abg2..??

then ingatkn antar CT ley la beli tix bus balik umah sekali  tapi kaunter Trans plak tutup..
so nmpaknye kene la klua lagi nk blik tix kang xpasal2 xdapat balik umah plak..!!
waaaaaaa..!! cry me a river..!!!
then smpai je kolej badan da lencun dek hujan.., nseb la baju n jeans ni da la mmg pakai dari pagi.., 
xtukar2 pun even nk prgi KO pun pakai jela jeans ni jalan jek..! 
bukan nk g merentas desa or nak kayaking or nak masuk hutan pun.., 
+ nnti jap2 tukar baju nnti malas plak ni
 basuh byk..! If pakai washing machine xpe la jugak...!
balik je ingat nk mandi nk basuh baju sume..,
tbe2 teringat Angah n Ain balik Sombam malam ni..,
dorang baik bus same..! duk sebelah2 lagi..!
same la cam Amoi n Ira tapi minah 2 ekoq ni balik Somban pagi tadi after costing..!
ahh..! celake..!!
dorang ber ompek tgal kan den kek dungun ni haa.!!
osah la hai paneh acik tu dik oy..!!!
oke, agak berbudi bahase di situ...! 
balik kampung..!! wowowowo balik kampung..!!

then at the same time tbe2 jek boley plak t'ingat nk amek free gift from Sara sbb aritu bfore balik raya die lupe nk bagi.., so tadi da alang2 jmpe Angah jap kat karah 15, g la jmpe Sara sekali kat karah 16..
nsib la minah2 ni duk dekat2 jek.. kirenye kalau jerit Sara dari bilik Angah confirm die dgr..
btw, thankx for d choc Sara, da habis da pun sedap bangat..!

ok la nk blah sgt penat la plak kn.., esok tatau lagi ape plan tapi I'll get the tix asap..,
chow..! nak basuh baju :)))

 nak balik umah..!!!!!!


3 comments:

puteriqaizyan said...

banyak pulak membebel xD

jage redang elok2..
muahaha :p

BUDAK NAKAI said...

tau tape kak iqa..
suroh die jge redang nie jela sng2..
dok diam2 kt bilik..haha;p

nabila riduan said...

kak iqa: alahhh.., mentang2 la die da balik umahhhhhhhh...
munie: wahahah rumate sejati ;)